Geachte leden,

Door de vakantie is het schrijven van de nieuwsbrief wat vertraagd.
Maar het bestuur wil u natuurlijk graag op de hoogte houden over wat er de afgelopen tijd allemaal is gebeurd en over wat er op de agenda staat.

OVAP congres
Op 13 en 14  juni hebben we veel OVAP leden ontmoet  op het 2-daags congres met voorafgaande de jaarlijkse ALV. Tijdens deze korte ALV is het nieuwe huishoudelijk reglement aangenomen. De notulen van deze ALV ontvangt u later.
Gerry Samson heeft ons  twee volle dagen vermaakt en geboeid met zijn speciale manier van presenteren en de reacties achteraf waren zeer positief.  Het was even wennen maar na korte tijd ging iedereen mee met zijn interactieve manier van presenteren het hield ons tot op het einde wakker en alert.
Het krachtenspel van koppels en momenten is weer lekker opgefrist. “How does it feel to be smart”. Kortom het waren inspirerende leuke dagen. Dat ‘we’ van Spanje wonnen met 5-1 verhoogde natuurlijk ook ons enthousiasme.

 

Voor volgend jaar staat Gerry als spreker weer op het programma.
Het idee is om een congres te organiseren met voor de liefhebber ook nog een pre-en after-course. Op deze dagen kunnen we dan in een wat kleiner gezelschap samen met Gerry dieper op een aantal zaken in gaan en is er ruimte voor nog meer interactie en o.a. het bespreken van cases die door de leden kunnen worden aangemeld.

Als u nog suggesties heeft voor onderwerpen waarover u tijdens deze dagen geïnformeerd wilt worden horen we dat graag van u. (s.v.p. per email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )

Voor uw agenda 2015

donderdag 25 juni :    pre-course programma
vrijdag 26 juni :     ALV en congres met Gerry Samson
zaterdag 27 juni :    after-course programma

Het OK register
Door de oprichting van de OK-register vorig jaar worden we als ortho-tandartsen steeds meer serieus genomen tijdens besprekingen met de NVVO en de zorgverzekeraars.

Het IGZ zal bij geschillen over de orthodontische behandelingen, uitgevoerd door tandartsen, het OK reglement ter hand gaan nemen als een soort veldnormering om iets te kunnen zeggen over de bekwaamheid, deskundigheid en bevoegdheid van de behandelaar.
De CZ en Achmea willen de gecontracteerde zorg, dus veelal de gecombineerde ortho-chirurgische behandelingen (tarief code B ) , onderbrengen bij de orthodontisten en de OK-leden. We zijn met deze zorgverzekeraars in gesprek en over de uitkomsten zullen we u op de hoogte houden.

De zorgverzekeraars zijn onder de indruk van de kwaliteitseisen die aan de OK leden worden gesteld. Deze eisen zoals vermeld in het OK reglement zijn echter ook niet zo zwaar dat er niet meer OVAP leden tot het OK register zouden kunnen toetreden.
Als u wilt dat het OK register een stevige vertegenwoordiging is van de ortho-tandartsen en u voldoet aan de registereisen roepen wij u met klem op om lid te worden. Hierdoor blijven we een interessante gesprekspartner voor de NVVO, de zorgverzekeraars. De kwaliteit van de orthodontische behandelingen moet op een hoog niveau blijven en samen kunnen we daar voor zorgen.
Word lid door u aan te melden via www.okregister .nl of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Polisvoorwaarden zorgverzekeraars
Met de FBTO zijn we in gesprek om ze te overtuigen dat ze hun polisvoorwaarden wat betreft de orthodontie moeten aanpassen. Hun vergoedingensysteem is misleidend voor patiënten en onwerkzaam voor de behandelaars. Voor 2015 zijn de voorwaarden al vastgesteld maar voor 2016 zien wij kansen om deze voorwaarden te verbeteren. In maart 2015 gaan we met ze in gesprek daarover. Ook CZ heeft een polis die een jaarlijkse maximale vergoeding geeft i.p.v. een vergoeding voor de duur van de behandeling ongeacht wanneer deze plaatsvindt en ook CZ hebben wij op deze misleiding van hun verzekerden gewezen.

Vragen
Indien u vragen heeft over de OVAP, de statuten, reglementen, rekeningen enz. Wilt u deze dan per email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het is raadzaam om in uw email pakket (outlook, mail o.i.d.) dit emailadres als veilige afzender aan te merken zodat de antwoorden en de nieuwsbrieven niet rechtstreeks in uw prullenbak verdwijnen voordat u ze heeft gelezen.

Op de website van het OK register komen geen actuele nieuws items en aankondigingen voor congressen e.d. meer. Deze site zal voornamelijk een statische site zijn met informatie over het OK-register met links naar de OVAP site.
 
Najaar
Dit najaar zullen de resultaten van het kostenonderzoek waarschijnlijk openbaar worden gemaakt en ook de plannen van de NZa. Spannende tijden.
Als OVAP zijn wij samen met NMT/ANT en zorgverzekeraars intensief betrokken geweest bij het updaten van de omschrijvingen van de orthodontie codes. Het is aan de NZa om deze verbeterde omschrijvingen en aanpassingen van de lijst te implementeren in de lijst voor 2015. We hopen er maar het beste van. Ervaringen uit het verleden zijn echter geen garanties voor de toekomst.

Wij houden u op de hoogte !

Met vriendelijke groet,

Peter Lamark,
voorzitter OVAP


 

congresbanner2019