1 Laatste oproep voor Invisalign Nascholing op vrijdag 19 november 2010 in Houten.
Leer de toepassingen en techieken van deze innovatieve orthodontische behandelomogelijkheid!
Lees informatie en meld u aan via

2 De NMT organiseert 2 informatiebijeenkomsten over het NZa-voornemen om de D-tarieven met 38% te verlagen. Het NMT-hoofdbestuur nodigt hiervoor ook graag de leden uit die aangesloten zijn bij de OVAP. Meer info over deze bijeenkomsten vind u

3 Geen nieuws van het tarievenfront
Hoewel het nog maar 7 weken duurt voordat het 1 januari is heeft NZa nog geen besluit kenbaar gemaakt over de tandartstarieven voor Orthodontie (D-tarieven). Het voornemen zoals de NZa dat eerder dit jaar bekend maakte is om het D tarief gelijk te maken aan het orthodontistentarief (O-tarief). Dat zou neerkomen op een verlaging van circa 40% per 1 januari. OVAP zal zich samen met ANT en NMT tot het uiterste verzetten tegen deze maatregel. Maar zolang er geen besluit is is bezwaar niet mogelijk. OVAP is van mening dat het erg onbehoorlijk is een besluit over een dergelijke ingrijpende tariefmaatregel zo laat te nemen. Zodra er nieuws is, komt OVAP met een extra nieuwsbrief.

4 Een Aanvullend bezwaarschrift van ANT tegen besluit verlaging O-tarief met 34% is ingediend bij de NZa. OVAP bestuurders Haarsma en Hoogeveen zijn via hun betrokkenheid bij ANT medeverantwoordelijk voor de inhoud van dit definitieve bezwaar. Een voorlopig bezwaar is al eerder ingediend. ANT zoekt formeel aansluiting bij de argumenten die NMT noemt. Dit zijn argumenten betreffende de procedures, uitvoering van het onderzoek de interpretatie daarvan door NZa. In het aanvullende bezwaarschrift zijn aanvullend in grote lijnen twee belangrijke argumenten uitgewerkt: Het eerste is dat de wijze van reguleren van het tarief via normikomen aantoonbaar slechts is ingegeven door inkomenspolitiek. De NZa is daar niet voor en zou zich moeten richten op een redelik tarief voor een orthodontische behandeling, onafhankelijk van het inkomen van de zorgverleners. Daarbij zou naar het functioneren van de Nederlandse markt gekeken moeten worden (kunnen consumenten de zorg verkrijgen of is daar een probleem omdat de prijs te hoog is?) en naar de internationale verhoudingen (is een beugelbehandeling in Nederlland duurder dan in vergelijkbare buitenlanden?) Het antwoord op beide vragen is nee, het is zelfs zo dat orthodontie in Nederland zeer veel consumenten bereikt en in vergelijking tot het buitenland goedkoop is. Geen reden vanuit de markt dus om hat tarief te verlagen, laat staan met draconische percentages. Het tweede argument betreft een Europees rechtelijk bezwaar dat ingaat op de belemmering voor buitenlandse zorgverleners die nu niet in Nederland kunnen vestigen. Wie echt geïnteresseerd is in de hele tekst (19 pagina’s) kan een mail sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan kan ik die onder voorwaarden toesturen. 

 

congresbanner2019