Inhoud:

  1. HERINNERING AANSTAANDE VRIJDAG VERGADERING OVAP EN LEZING IN AMERSFOORT
  2. Deze week Tweede Kamer vergadering over vrije tarieven
  3. congresagenda www.ovap.nl is aangevuld met nieuwe congressen
  4. start Duitstalige Master of Science Kieferorthopaedie najaar 2011 in Bonn

1 aanstaande vrijdag 15 april is er de reeds aangekondigde Algemene Ledenvergadering van de OVAP. Details vindt u op www.ovap.nl op het ledengedeelte vindt u agenda en notulen van vorige vergadering.

Na de ALV zal er een lezing zijn door tandarts en OVAP-lid Marco Pachon y Steur over ‘ draagtijd registratie van uitneembare apparatuur met een uitleesbare chip’. Voor leden van OVAP is de lezing gratis, bijwonen lever 1 KRT punt op.

Programma:
1300 ontvangst met broodjeslunch
1400 ALV
1500 lezing
1600 borrel

Locatie is Regardz Eenhoorn Amersfoort Meeting Center
Koningin Wilhelminalaan 33, 3818 HN Amersfoort, Tel. 033 - 467 37 30
Tegenover station Amersfoort.
Parkeer mogelijkheid bij de Eenhoorn.
Zie www.regardz.com


2 Aanstaande donderdag is er een Tweede Kamercommissievergadering met de Minister van VWS mw Edith Schippers over de mondzorg. Dan zal waarschijnlijk duidelijk worden of de plannen van de Minister over de vrije tarieven kunnen rekenen op een kamermeerderheid. De gezamenlijke koepelorganisaties ANT NMT VVO Mondhygienisten en Tandprothetici hebben een brief aan de Tweede Kamer geschreven die ingaat op de wenselijkheid van de vrije tarieven. Verder gaat de brief in op de voorwaarden die de Minister heeft gesteld aan de sector om te komen deze invoering van vrije tarieven verantwoord mogelijk te maken. De brief kunt u vinden op http://www.medischondernemen.nl/Tandarts/mondzorgkoepels-sturen-brief-aan-tweede-kamer.html .

Twee leden van het bestuur van de OVAP (Haarsma en Hoogeveen) zullen donderdagavond namens de OVAP bij NMT op bezoek gaan om daar met de andere wetenschappelijke verenigingen na te praten over de Tweede Kamercommissievergadering en over de kansen voor de vrije tarieven. Op de ALV vrijdag hopen we u bij te praten over de meest actuele stand van zaken.


3 Er staan weer nieuwe congressen op de congresagenda op de site van OVAP


4 In het najaar 2011 start er weer een Master of Science cursus Orthodontie in het Duits in Bonn. Deze cursus wordt georganiseerd door de Donau Universiteit uit het Oostenrijkse Krems. Wetenschappelijke leiding is in handen van prof dr. Dieter Mussig. De opleiding is in 11 blokken van 4 dagen in Bonn, waarna een de cursus januari 2014 wordt afgerond met een 4 daagse examensessie in Krems Oostenrijk. Voor het afronden van de cursus is naast het theoretische examen ook het presenteren van patiënten en het schrijven van een Master Thesis vereist. De cursus in Bonn die reeds vorig najaar is gestart, wordt gevolgd door 4 Nederlandse tandartsen (waaronder OVAP leden Hoogeveen en Falke). Een eerder gestarte Engelstalige MSc Orthodontie van dezelfde Universiteit wordt sinds begin 2010 in Krems gevolgd door OVAP lid Marco Pachon. Wie interesse heeft kan zich melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor informatie. Leden die overwegen mee te doen kunnen dat laten weten aan het bestuur zodat eventueel gezamenlijk met andere leden de cursus kan worden gevolgd, dat is wel zo gezellig.

Informatie over het curriculum : (https://www.duk-push.de/docs/k10lehrgang.pdf)
Anmeldeformular Kieferorthopädie 10 (https://www.duk-push.de/docs/k10antwort.pdf)

 

congresbanner2019