kuiken

 

Intercollegiale visitatie

De intercollegiale visitatie is gericht op het geven van positief, opbouwende feedback en is geenszins een toetsing met een positief dan wel negatief resultaat. Dit visitatie model is bedoeld voor tandartsen die de intercollegiale visitatie onderling willen uitvoeren met collega’s waarin zij vertrouwen hebben en waarvan zij weten op welke manier deze collega’s het vak uitoefenen. Kuiken Praktijkmanagement faciliteert tandartsen om de intercollegiale visitatie onderling uit te voeren zonder tussenkomst of bijdrage van een onbekende collega.

 

KRT

Dit model is al meerdere keren gebruikt bij andere groepen, waarna de deelnemende tandartsen hiermee hebben voldaan aan de eis van het KRT.

 

Voordelen voor VTvO leden

In samenwerking met de VTvO is een programma opgezet, waarbij leden de visitatie onderling kunnen organiseren gefaciliteerd door Kuiken Praktijkmanagement. Dit biedt de volgende voordelen:

- VTvO leden, die ook bekend zijn met de setting van een tandartspraktijk voor orthodontie, kunnen elkaar visiteren.
- De visiteurs zijn bekenden met wie er een vertrouwensband is, wat prettig is als er iemand ‘in je keuken komt kijken’.
- Het bezoeken van een collega tandartspraktijk als visiteur levert vaak ook veel nieuwe inzichten op voor de eigen praktijk.
- De regelzaken en uitwerking van het visitatie rapport wordt uit handen genomen door Kuiken Praktijkmanagement.

 

Referenties

“”Dat was een hele belevenis in de goede zin van het woord. Goede feedback en leuke / leerzame discussies en visies. Serieus blij om dit gedaan te hebben. Nogmaals bedankt voor deze middag.”
– Tandarts uit Vlaardingen.

“Dank voor de goede samenwerking en begeleiding van de visitatie. Een aanbeveling voor andere tandartsen! En ik geloof dat ook de andere tandartsen het hele traject onder jouw begeleiding enorm hebben gewaardeerd!” – Tandarts uit Nieuwerkerk a/d IJssel.


Tijdsbesteding

Het gehele visitatie traject vraagt de volgende tijdsbesteding van iedere tandarts:
- Bekijken algemene instructie video ter voorbereiding (30 minuten)
- Voorbereiding van de eigen visitatie (1 uur)
- Ondergaan van de visitatie in de eigen praktijk (4 uur, waarvan 2 uur tijdens werktijd en 2 uur na werktijd)
- Uitvoeren van twee visitaties bij collega’s in de praktijk (2 keer 4 uur)

 

Tarief

Deze opzet is tot stand gekomen in samenwerking met de VTvO en met een aangescherpt tarief. Het tarief bedraagt € 650,00 per tandarts. Het tarief kan licht afwijken indien het aantal deelnemende tandartsen en praktijken substantieel afwijkt. Indien dit het geval is, wordt dit uiteraard direct kenbaar gemaakt zodra het aantal deelnemende tandartsen bekend is. Het bedrag is exclusief 21% BTW en inclusief reiskosten.

 

Aanmelden

Tandartsen vormen zelfstandig een groep, waarbinnen de visitaties worden uitgevoerd. Oftewel, de gevisiteerde tandarts zorgt zelf voor twee visiterende tandartsen (de visitatiecommissie). Een mooie vorm is een groep van drie of meer tandartsen, die elkaar onderling visiteren.

U kunt zich aanmelden of verdere informatie aanvragen via het formulier of door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vervolgens wordt er contact met u opgenomen.

U kunt ook altijd telefonisch contact opnemen met Kuiken Praktijkmanagement via 06 - 1498 0141.

 

congresbanner2019