Verslag OK-dag 2017

Op 10 november jl. was het alweer de 4e OK-dag.foto3

In 2013 waren we nog met een klein groepje en  nu waren er 85 van de inmiddels  112 OK-geregisteerden aanwezig. De dag begon met een korte presentatie van Bosboom over de nieuwste digitale technieken en de ruime nieuwe lokatie van Ortho-Exent- Bosboom.

 

 

 

  Hierna konden de deelnemers  in groepjes van 6 onderling hun ingeleverde excellente en prospectieve casussen  bespreken. Hierbij ontstonden zeer interessante discussies over behandelplanning en behandelstrategie. Een leerzaam onderdeel van deze dag.

0550

 Het blijkt maar weer dat er niet 1 weg naar Rome is.

Het was goed om te merken dat de kwaliteit van het orthodontisch kwaliteits register zich ook uitte in de respectvolle wijze waarin deze discussies verliepen.

 foto1

 Voor de lunch was er nog een presentatie van Hans Diemont waarin hij ons meenam in de praktijkvoering van een grote Orthodontie praktijk in Enschede. We hebben gezien hoe zij de patiënten voorlichten niet alleen over de  behandeling maar ook de financiële en verzekerings technische kanten die bij een orthodontische behandeling horen, duidelijk met hun patiënten  communiceren.

Na de lunch was er de2e sessie om de casussen in groepen te bespreken. Hierna volgde plenair een aantal presentaties van de excellente cases van een aantal collegae ok-geregistreerden.

 De moderator van de dag Reinier Hoogeveen leidde de discussies over deze cases. Na alle gepresenteerde cases volgde een welgemeend applaus van de deelnemers. Het is goed om te zien dat de kwaliteit van de orthodontie door tandartsen voor Orthodontie en met name diegene die in het OK-register staan ingeschreven zo’n hoog nivo hebben.

 Tot slot heeft de voorzitter van de OVAP het voorstel tot naamswijziging van Orthodontische vereniging van algemeen practici (OVAP) aangekondigd. Als de algemene vergadering van de leden op 9 december aanstaande er mee akkoord gaat is de nieuwe naam binnenkort: Vereniging Tandartsen voor Orthodontie (VTvO). De naamswijziging zal ook gepaard gaan met een nieuwe huisstijl. Het voorstel van het logo hebben we gezien maar voor de website enz. moet nog veel worden gedaan.foto2

Na afloop was er een diner waar door de deelnemers nog lang is doorgepraat over deze goed georganiseerde dag.

Volgend jaar vind de OK dag weer in InnStyle in Maarssen plaats op 2 november.

congres2018